Location: SEOUL, SOUTH KOREA  Client: AMOREPACIFIC CORPORATION  Completion: 2018 ARCHITECTURE: DAVID CHIPPERFIELD ARCHITECTS  LIGHTING DESIGN: ARUP

Project team. Lighting design for interior and exterior areas.
On a site located in the center of Seoul, this building was designed around an inner courtyard which creates visual frames between the adjacent high-rise development and the Yongsan Park. Three large incisions provide views in and out, creating ‘hanging gardens’.
With a gross floor area of 216,000 square meters and 110m high, the building contains office and meeting spaces for up to 7000 users, laboratories and testing facilities for cosmetics, retail, the company's museum, auditorium, library and daycare center, among other facilities. 
The office floors have access to daylight through fully glazed external walls. The facades are built up by vertical aluminum lamellas designed to match each of the facades orientations and maximize the access to daylight throughout the year. They limit direct exposure to the sun, while preventing glare and overheating of the office areas, while granting optimal views and daylight gains.
A family of luminaires was developed for this project in order to meet all design aspirations and requirements in a unified and minimal looking way, in harmony with the architecture. The luminaire positions align in every instance with a continuous metal ceiling grid, creating a sense of perfectly distributed illumination throughout the building. The modular luminaire system created by Arup, Chipperfield and Viabizzuno allows for easy replacement of all system components to create 12 different optical performances for the building.
This project received multiple awards, for example the Dezeen Award for “Tall Building of the year” and the LIT (Light in Theory) Award for "Interior Architectural Illumination”, both in 2018 and also the German Lighting Design Award for 'Best International Project'  and the IALD Award of Merit in 2019.
Street view. © Noshe
Inner courtyard. © David Chipperfield Architects
Atrium. © Laurian Ghinitoiu
BACK TO TOP