Location: Rehau, Germany Client: Rehau AG, Germany Completion: 2008     ARCHITECTURE: WEBER + WÜRSCHINGER ARCHITECTS

Junior architect role. Architecture concept to completion.
The Rehau company houses a large industrial complex for the development and manufacture of plastic components. The client asked for the refurbishment of the “Technetium” floor, with storage optimization and generation of new facilities for the employers.
The proposal‘s main feature is the materialization of a “Corridor of Centrifugation“, combining informal meeting zones with easy access to storage/ material, along a circulation space.
A lighting strategy integrating efficient use of daylight with the planning of electric light, allows for the creation of pleasant bright atmospheres throughout the spaces, while supporting smooth contrasts. The project also included a careful material and color palette selection for built-in furniture.
Corridor. © weber+würschinger
Open office. © weber+würschinger
BACK TO TOP